Apoteket

Apoteket AB söker Teamchef Varustyrning


Välkommen till Apoteket AB, en stark och drivande aktör med en viktig samhällsfunktion.

Nu erbjuder vi en fantastisk möjlighet för dig som vill utveckla ditt ledarskap i en viktig roll där du får bidra till människors välmående i en dynamisk och händelserik miljö. Läs mer och fånga denna unika chans!

 

Rollen som Teamchef Varustyrning Förskrivet Sortiment
Som Teamchef ansvarar du för ett team som idag består av sex erfarna medarbetare som arbetar med varustyrning av det förskrivna sortimentet. Detta är ett viktigt område i konstant utveckling och du kommer att få en framträdande roll i att driva och stötta resan framåt. Du kommer också att bidra till Apotekets förskrivna affär ur ett helhetsperspektiv, genom att identifiera och ta vara på möjligheter till förbättring, effektivisering och synergier inom företaget. Som teamchef är du också ägare av processer inom inköp och varor i lagret för E-handeln, ett spännande utvecklingsområde där du kommer att vara mycket delaktig. Inte minst när det gäller vårt nya stora e-handelslagar som kommer att vara i framkant. Du kommer också att delta i våra interna nätverk, där du skapar kontakter och utväxlar information.


Arbetsuppgifter och ansvarsområden

 • Fullt personalansvar för medarbetare inom Varustyrning Förskrivet
 • Strukturera, leda och fördela arbetet i teamet i enlighet med övergripande riktlinjer.
 • Ansvara för löpande avstämningar med medarbetare i teamet
 • Ansvarig för uppföljning av utfall och av nyckeltal samt rapportering till överordnad chef.
 • Ansvara för att medarbetare i teamet har förutsättningar att utföra sina arbetsuppgifter
 • Ansvara för medarbetares kompetensutveckling
 • Ansvarig för att processer och rutiner som berör egenvård är uppdaterade samt att alla medarbetare har tagit del av uppdateringar.
 • Ansvara för rekrytering och introduktion av nya medarbetare
 • Ansvar för att arbetet följer GXP- samt myndighetskrav

 

Ditt ansvar som processägare inköp och varor i lager (E-handel)

 • Ansvara för att utveckla och effektivisera inköpsprocess för distanshandel tillsammans med läkemedelsansvarig och logistikutvecklare.
 • Vara delaktig i kravställning av nya lösningar för systemstöd som rör processen
 • Se till att befintliga manualer och rutiner är uppdaterade samt att nya skrivs vid process- eller systemförändringar.
 • Ansvara för att informera om aktiviteter relaterade till processen via olika forum

 

Är det här du?
Du drivs av att leda utifrån Apotekets värderingar trovärdiga, omtänksamma, engagerade och initiativrika samt motiveras av att låta ditt team växa och utvecklas! Du har en flexibel, individanpassad ledarstil och du trivs att arbeta med effektivisering, förändring och förbättring. Du är närvarande och engagerad, stöttar och följer upp när det behövs. Ditt ledarskap bygger på förtroende och tillit, ge ansvar och inte minst glädjen i att se dina medarbetare utvecklas. Eftersom du också är processägare så är du strukturerad med ett analytiskt förhållningssätt och du är en skicklig problemlösare. Du kommer att ha många kontaktytor och samarbeten inom Apoteket, så vi sätter stort värde på din förmåga att kommunicera, skapa förtroendefulla relationer och samarbeta mot större gemensamma mål. Du har integritet och kan ställa krav och du duckar inte för att ta tag i sådant som kärvar. Rollen har tydliga mål och du drivs självklart att jobba mot detta och att skapa resultat.

 

Din bakgrund
För att bli framgångsrik i denna roll ser vi att du har följande erfarenheter med dig till oss:


 • Relevant akademisk examen
 • Minst tre års erfarenhet av liknande arbete inom supply chain och/eller logistik i större verksamhet med komplexa varuflöden
 • Minst ett år som chef och ledare med erfarenhet av personalfrågor
 • Erfarenhet av att arbeta i förändring och utveckling
 • Erfarenhet av e-handel är mycket meriterande

 

Urval och intervjuer sker löpande varvid tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum som är den 27 april. Detta är en tillsvidaretjänst med placering på huvudkontoret i Solna och tillträde enligt överenskommelse.


I denna rekrytering har Apoteket valt att samarbeta med Monica Lönnbom Executive Search som också svarar på frågor. Du når Monica på 0735 10 19 19 eller monica@lonnbom.com

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Varför Apoteket?
Det finns många skäl att jobba på Apoteket. Kalla det karriär eller livsval, men vi tror att man söker sig hit av en anledning. Bra stämning, kunskap, utveckling och hälsa är viktiga ingredienser i Apotekets verksamhet och det är därför vi bland annat har branschens högsta friskvårdsbidrag. Vi erbjuder också branschens högsta friskvårdsbidrag, attraktiva förmåner via Benify samt föräldralön utöver den från Försäkringskassan. Hos Apoteket jobbar du dessutom på ett av Sveriges mest hållbara företag.

Apoteket AB, med huvudkontor i Solna, är Sveriges största apotekskedja med drygt 3300 anställda och närmare 400 apotek över hela landet. Apoteket erbjuder läkemedel, hälsoprodukter och tjänster till privatpersoner, vården, företag och organisationer. Vi bryter ständigt ny mark inom läkemedelsrådgivning, patientsäkerhet, it och miljö.
Här präglas kulturen av omtanke och kollektiv kunskap för innovativ utveckling och leverans av produkter och tjänster som hjälper kunder till ett liv i hälsa. Här delar du övertygelse med människor som av olika skäl har valt Apoteket, och som medarbetare är del av vår själ: En stark tro på den goda kraften för att varje dag göra allt vi kan för att göra det enklare att må bra. För andra. För oss.

Ansök snabbt och enkelt med din CV direkt till Monica Lönnbom