Apoteket

Apoteket AB söker Hållbarhetsutvecklare


Välkommen till Apoteket AB, en stark och drivande aktör med en viktig samhällsfunktion.


 

Vill du utvecklas tillsammans med oss?

 

Vill du vara med och utveckla Apotekets hållbarhetsarbete och samtidigt jobba i Sveriges största och första apotekskedja? Vi på Apoteket brinner för hållbarhet och det är något som genomsyrar hela vår kultur. Vi söker nu dig som vill bli en del av Kvalitet, farmaci och hållbarhets-teamet och se till att vi stärker vår position som ledande inom hållbarhet där vi fem år i rad blivit utsedda till Branschbäst av Sustainable Brand Index. Du har ett lika stort engagemang och nyfikenhet som vi och inspireras av att prova nya tillvägagångssätt, har fokus på kvalitet och koll på hållbarhetsfrågor.

 

I denna rekrytering samarbetar Apoteket med Monica Lönnbom Executive Search dit du skickar din ansökan, ansök via knappen till höger!

 

Att arbeta som hållbarhetsutvecklare hos Apoteket

Som hållbarhetsutvecklare kommer du att driva och utveckla Apotekets hållbarhetsarbete och säkerställa att vi når våra hållbarhetsmål.

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av att:

 • Bidra till utveckling av Apotekets strategiska hållbarhetsmål och ambitioner
 • Identifiera, analysera och projektleda hållbarhetsinitiativ, både i interna och externa sammanhang
 • Agera hållbarhetsstöd till verksamhetsfunktioner i att utveckla och förbättra hållbarhetsarbetet inom funktionerna
 • Utveckla hållbarhetsarbetet för att påverka vårt avtryck längre bakåt i värdekedjan
 • Utveckla hållbara val i kunderbjudandet (transparens, märkning, information)
 • Bidra till kommunikativa budskap och information till intressenter
 • Skapa och utveckla internutbildningar för hållbarhet


Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Solna och tillträde enligt överenskommelse.

 

 

Är du den vi söker?

Vi är öppna för att man kan komma från olika håll in i den här rollen. För att få en bra start och lyckas långsiktigt ser vi att du behöver ha några saker med dig. Du står på en grund med en relevant högskoleutbildning och har några års erfarenhet av arbete i en liknande roll i en operativ och händelserik verksamhet. Det vi ser som viktiga områden som du har arbetat med är:


 • projektledning och att ta initiativ och möjligheter från idé till genomförande
 • multifunktionella team (t.ex. inköp, logistik, affärsverksamhet, ekonomi och IT)
 • utveckling av kunderbjudande (sortiment, hållbara val, hållbarhetsramverk eller dylikt) ur ett hållbarhetsperspektiv
 • hållbarhetsfrågor bakåt i värdekedja (krav leverantörer, förbättringsprojekt, data)

 

Du har även kunskap om konsumenttrender, företags-, och branschtrender samt förändringar i regelverk. Det är meriterande om du dessutom har kunskap om hållbarhet från life science/läkemedelsområdet, och med IT-utvecklingsprocesser, till exempel i en roll som kravställare.

 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och hur du tar dig an denna roll. Vi ser framför oss en person som är öppen och har lätt att orientera sig, se sammanhang och inte tvekar att ta sig fram på ett sätt som bygger goda relationer och bra dialog.

Du har ett starkt eget driv och engagemang samt en mycket god förmåga att tänka nytt och se möjligheter. Du har en god pedagogisk förmåga och ett kreativt sätt att förklara på. Vidare ser vi att du har en mycket god projektledningsförmåga och en hög ansvarskänsla.

 

 

Varför Apoteket?

Det finns många skäl att jobba på Apoteket. Kalla det karriär eller livsval, men vi tror att man söker sig hit av en anledning. Bra stämning, kunskap, utveckling och hälsa är viktiga ingredienser i Apotekets verksamhet och det är därför vi bland annat har branschens högsta friskvårdsbidrag. Hos Apoteket jobbar du dessutom på ett av Sveriges mest hållbara företag.

 

 

Känns det rätt?

Då ser vi fram emot din ansökan! I denna rekrytering samarbetar Apoteket med Monica Lönnbom Executive Search, som tar emot din ansökan och svarar på frågor. Skicka din ansökan till monica@lonnbom.com senast den 21 augusti. Vi läser ansökningar och intervjuar löpande så vänta inte med din ansökan!

 

 

Om Apoteket

Apoteket, med huvudkontor i Solna, är Sveriges största apotekskedja med drygt 3300 anställda och ca 400 apotek. Apoteket erbjuder läkemedel, hälsoprodukter och tjänster till privatpersoner, vården, företag och organisationer. Vi bryter ständigt ny mark inom läkemedelsrådgivning, patientsäkerhet, it och miljö. Här präglas kulturen av omtanke och kollektiv kunskap för innovativ utveckling och leverans av produkter och tjänster som hjälper kunder till ett liv i hälsa. Här delar du övertygelse med människor som av olika skäl har valt Apoteket, och som medarbetare är del av vår själ: En stark tro på den goda kraften för att varje dag göra allt vi kan för att göra det enklare att må bra. För andra. För oss.


I denna rekrytering har Apoteket valt att samarbeta med Monica Lönnbom Executive Search som också svarar på frågor. Du når Monica på 0735 10 19 19 eller monica@lonnbom.com

Vi ser fram emot din ansökan!

 


Ansök snabbt och enkelt med din CV direkt till Monica Lönnbom