Uppdrag


AKTUELLA UPPDRAG

Chef Commercial Lead E-handel till Apoteket AB


Vi gör det enklare att må bra! 

Apoteket är Sveriges ledande apotekskedja med ca 3 500 anställda och närmare 400 apotek över hela landet. Varje dag har vi 93 000 kundmöten i våra olika kanaler och vi har 2 700 000 medlemmar i vår kundklubb. Vår app Mitt Apotek har hittills laddats ned över en miljon gånger. Apoteket gör stora investeringar i det digitala kundmötet och gick under 2019 in som delägare i den digitala vårdgivaren Doktor24. Apoteket fick också 2019 en mycket hedrande andraplats i Bearing Points årliga ranking av 84 storbolags digitala kundinteraktion. Affärsområde E-handel är ett nytt affärsområde och omsätter 1,5 miljarder.

 

Apoteket erbjuder ett brett sortiment av varor och tjänster inom läkemedel och hälsa till privatpersoner, företag och producenter inom vård och hälsa. Ett liv i hälsa är en vision som leder oss att skapa värde för kunder, medarbetare och för samhället i stort. De produkter och tjänster som vi erbjuder bidrar till ett hållbart samhälle genom att visa omtanke för människan och miljön. Apoteket har vunnit utmärkelsen ”Sveriges Grönaste Varumärke” inom Apoteksbranschen 2019


VILL DU ANTA UTMANINGEN SOM CHEF COMMERCIAL LEAD E-HANDEL?

Här kommer du till det nya affärsområdet E-handel och en dynamisk marknad. Du kliver in i en ny, mångsidig roll som ställer stora krav och skapar många möjligheter. Affärsområdet har det slutliga ansvaret för kundresan och din roll blir en mycket viktig nyckelfunktion i helheten. Du kommer inte till ett dukat bord – och det är också då du trivs som bäst.

Nu söker vi dig som har samma driv och vilja som vi att ta Apoteket AB till fortsatta framgångar!

 

VEM SER VI I DENNA ROLL?

Du är en tydlig och lyhörd ledare med erfarenhet från affärsutveckling i digitala kanaler, högst troligt inom retail. Du blomstrar i utveckling och framåtrörelse och du har erfarenhet av att leda både egna och andras medarbetare och skapar engagemang och samarbeten. Du har ett tydligt affärstänk och motiveras av att skapa resultat och bygga starka relationer som tillsammans arbetar för hela affären.  

Med fingertoppskänsla och integritet navigerar du smidigt i en stor verksamhet med många intressenter och du har den uthållighet och egna driv som behövs för att lyckas långsiktigt. Du är både inlyssnande och pådrivande och sprider entusiasm i en vardag som präglas av högt tempo och kommersiella drivkrafter. Ett kreativt förhållningssätt och modet att utmana invanda mönster kommer att vara några av dina förmågor som är viktiga för framgång i rollen.

 

ANSVARSOMRÅDEN

Du leder en grupp om två medarbetare som arbetar med konvertering, erbjudanden, visualisering, tracking, analys av kundbeteenden och flöden, kampanjer och priser. Du och din grupp samarbetar mycket nära Marknad,  IT, Sortiment och Logistik. Rollen som Chef Commercial Lead E-handel ingår i ledningsgruppen för affärsområde E-handel. Du har budgetansvar, personalansvar samt rapporterar till Chefen för affärsområdet.

 

DIN BAKGRUND

Vi ser att du står på en akademisk plattform och har arbetat med affärsutveckling inom digitala kanaler och retail på en strategisk nivå i minst ett par år. Du förstår kundflöden, har en god teknisk förståelse och vana att arbeta i digital miljö. Vi har som krav att du har haft en ledande roll och är van att leda utveckling och i förändring.

 

Nu är vi mycket nyfikna på att träffa dig som är beredd att fånga den här möjligheten och vi ser fram emot din ansökan. I denna rekrytering samarbetar Apoteket med Monica Lönnbom Recruiting & Consulting. Urval och intervjuer genomförs löpande och du är varmt välkommen med din ansökan till monica@lonnbom.com - senast den 25 juni 2020.

Har du frågor når du Monica på 0735 10 19 19 alternativt på mail monica@lonnbom.com

 

 

 

Monica@lonnbom.com


+ 735 10 19 19


Besöksadress: United Spaces,

Klarabergsviadukten 63

Stockholm


Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.

Ok!